Sofia

Leeftijd Puber
Locatie In buitenland (Napels, Italië)

Herkomst:

Sofia werd zwervend aangetroffen op straat. Al een aantal dagen probeerde men haar mee te lokken naar een veilige plek maar ze durfde niet langs een aantal luid blaffende waakhonden.
Op een dag lukte het toch om haar mee te lokken, ze was erg hongerig en het uitzicht op wat lekkers won het van haar angst voor de waakhonden.
Eenmaal veilig binnen kreeg ze een lekkere maaltijd en viel ze in een diepe slaap op een warm plekje.
We weten niet waar ze vandaan komt en of ze verlaten is of zelf is weggelopen omdat ze loops was. Zodra het kon is ze dan ook gesteriliseerd.
Ze dankt haar naam aan haar aristocratische voorkomen.
Ze is helemaal gezond verklaard en kan binnenkort naar Nederland.
Sofia past het best in een rustig gezin met of zonder oudere kinderen en in een rustige omgeving
Op dit moment, november 2018, weegt Sofia 16 kilo en is 53 cm.

Sofia is een lieve zachtaardige hond, ze is erg aanhankelijk en houdt ervan om geaaid te worden.
Ze kan goed met de aanwezige katten opschieten en een duif die vlakbij haar landde liet ze met rust.
Voor een kruising jachthond lijkt ze op dit moment weinig jachtinstinct te hebben.
In de opvang verblijven ook andere honden.