ANBI doneren webshop adoptie op afstand
E-mail
Facebook
Twitter

LAATST TOEGEVOEGD

Liby
Pie
Saki
Sülü

NIEUWS

01-01-2015

Onkostenvergoeding te adopteren hond

Vanaf 1 jan. 2015 bedraagt de onkostenvergoeding voor een te adopteren hond € 250. ...
Lees meer
25-10-2014

Hulp gevraagd voor de honden in Göcek

De gemeente Göcek in Turkije kampt met financiële problemen en komt zijn verplichtingen...
Lees meer

ERVARINGEN

18-01-2015

Muffin uit Göcek

Op 11 januari 2015 is Muffin vanuit Göcek naar Nederland gekomen. Van zijn nieuwe baasje kr...
Lees meer
05-08-2014

De reddingsactie van Asha in New Delhi

Dit is het liefdevolle verhaal van de reddingsactie van Asha, een gewonde zwerfhond in New Delhi. Dankzij Liesbet en Annelies, twee KLM stewardessen die veel van honden houden.
Lees meer

Kangal

Ook wel Karabash genoemd. Karabash betekent letterlijk: 'Zwartkop'.

Kenmerken

Uiterlijk:
Crème- tot zandkleurige hond met dichte stokharige vacht (er komen steeds meer andere kleuren voor, ook gevlekt). Stevige kop met vaak een zwart masker. Een reu kan tussen de 74 en 81 cm worden en weegt tussen de 55 en 64 kg. Een teef tussen de 71 en 79 cm en weegt tussen de 41 en 59 kg. Met 2,5 jaar is de Kangal lichamelijk en geestelijk volwassen en hij kan rond de 12 jaar oud worden.

Karakter:
Een Kangal is een intelligente zelfstandige hond met veel zelfvertrouwen en hij kan behoorlijk eigenwijs zijn. Het is een trouwe hond voor het eigen gezin, een waker met veel beschermingsdrang en enigzins wantrouwend naar onbekende mensen. Een Kangal heeft van zijn baas vertrouwen, duidelijke leiding en autoriteit nodig, maar geen harde opvoeding. Is de Kangal goed opgevoed, dan is hij vriendelijk naar mensen. In huis is de Kangal vrij rustig, maar buiten kan hij flink razen.

Land van herkomst:
De Kangal is het nationale ras van Turkije en is al meer dan 6000 jaar oud. De Kangal komt het meest voor in Midden-Turkije waar hij vaak gewoon los in de dorpen rondloopt.

Gebruik:
De Kangal wordt in Turkije als kuddebewaker gebruikt. Dit houdt in, dat hij de schapen en geiten moet beschermen tegen wolven en beren. Men coupeert vaak de oren en hij draagt een pinnenhalsband om zo beschermd te zijn tijdens aanvallen van roofdieren.