ANBI doneren webshop adoptie op afstand
E-mail
Facebook
Twitter

LAATST TOEGEVOEGD

Monaco
Kash
Wanda
Spyro

NIEUWS

01-05-2016

Weer een geslaagde AAI-Corfuwandeling 2016

  Louisa (AAI-contactpersoon op Corfu) en haar vrijwilligers Spiridoula en Melanie kijk...
Lees meer
06-03-2016

AAI-Corfu hondenwandeling zondag 24 april 2016 in Hilversum

AAI Corfu Dogwalk 2016 Dit jaar zal er weer een wandeling voor honden...
Lees meer

ERVARINGEN

31-01-2016

Chetu uit Goa

De baasjes van Chetu (Zetu) stuurden ons hun eerste ervaringen met hun nieuwe aanwinst uit Goa. ...
Lees meer
20-12-2015

Militsa uit Corfu

De nieuwe baasjes van Militsa stuurden ons een berichtje om te vertellen hoe (goed) het ga...
Lees meer

Kangal

Ook wel Karabash genoemd. Karabash betekent letterlijk: 'Zwartkop'.

Kenmerken

Uiterlijk:
Crème- tot zandkleurige hond met dichte stokharige vacht (er komen steeds meer andere kleuren voor, ook gevlekt). Stevige kop met vaak een zwart masker. Een reu kan tussen de 74 en 81 cm worden en weegt tussen de 55 en 64 kg. Een teef tussen de 71 en 79 cm en weegt tussen de 41 en 59 kg. Met 2,5 jaar is de Kangal lichamelijk en geestelijk volwassen en hij kan rond de 12 jaar oud worden.

Karakter:
Een Kangal is een intelligente zelfstandige hond met veel zelfvertrouwen en hij kan behoorlijk eigenwijs zijn. Het is een trouwe hond voor het eigen gezin, een waker met veel beschermingsdrang en enigzins wantrouwend naar onbekende mensen. Een Kangal heeft van zijn baas vertrouwen, duidelijke leiding en autoriteit nodig, maar geen harde opvoeding. Is de Kangal goed opgevoed, dan is hij vriendelijk naar mensen. In huis is de Kangal vrij rustig, maar buiten kan hij flink razen.

Land van herkomst:
De Kangal is het nationale ras van Turkije en is al meer dan 6000 jaar oud. De Kangal komt het meest voor in Midden-Turkije waar hij vaak gewoon los in de dorpen rondloopt.

Gebruik:
De Kangal wordt in Turkije als kuddebewaker gebruikt. Dit houdt in, dat hij de schapen en geiten moet beschermen tegen wolven en beren. Men coupeert vaak de oren en hij draagt een pinnenhalsband om zo beschermd te zijn tijdens aanvallen van roofdieren.