Geef een hond met een verleden een toekomst!

Doris

Status Geadopteerd
Geslacht Teef
Ras Kruising
Hoogte Middel (35-55 cm) (45 cm)
Leeftijd Volwassen (12 jaar)
Locatie Nederland
Prijs 175,00
(inclusief 1 jaar donateurschap)
 Terug naar het overzicht

Informatie

Achtergrond:

Craiova, Roemenië. Bij een winkelcentrum in Bragadiru, een plaats in de buurt van Boekarest, leefden Doris en haar hondenmaatje Laica. Een dierenliefhebster uit de buurt kwam daar vaak om ze eten te geven. Op een dag werden de honden meegenomen door de beruchte ‘hondenvangers’ en naar het gemeente asiel gebracht. In de praktijk betekent dit dat een hond ten dode is opgeschreven. Toen de vrouw bij het asiel kwam, herkende Doris haar en begon te janken. Zij heeft tegen betaling de hond meegekregen en hiermee Doris leven gered. Zij bracht Doris naar een klein privé-asieltje, waar Doris het betrekkelijk goed had. Tot de eigenaar ziek werd; de nieuwe eigenaar verwaarloosde de honden; de etensresten die ze kregen waren vaak al bedorven en de hokken niet schoongemaakt. Via onze Roemeense contactpersoon, heeft AAI Doris daar weggehaald en via een tijdelijke, veilige opvang is zij tweeënhalf jaar geleden naar Nederland gekomen en liefdevol geadopteerd door een ouder echtpaar. Na bijna tien jaar had zij eindelijk haar eigen huisje.

Door recent ontstane gezondheidsproblemen is het voor Doris’ baasjes echter niet langer mogelijk voor haar te zorgen en met verdriet hebben zij AAI moeten vragen om voor Doris een nieuw baasje te zoeken.

Karakter:

Doris is een lieve, aanhankelijke hond. Ze is sociaal naar mensen en andere honden. Ook katten vindt ze prima. M.n. in de ochtend vindt ze een wandeling heerlijk en loopt gezellig snuffelend mee. Aan het eind van de dag merk je dat ze wat last heeft van artrose en gaat ze er het liefst nog maar even kort uit. Ze vindt het heerlijk om aangehaald te worden en de liefde te krijgen die ze in de eerste tien jaar van haar leven heeft moeten missen.

Voor haar leeftijd is Doris nog een gezonde, sterke hond. Tegen de artrose krijgt zij een half pilletje per dag.

Wij zoeken voor Doris liefdevolle baasjes die haar nog wat mooie jaren willen en kunnen geven. Doris zal hen daarvoor heel dankbaar zijn.
Foto's


Aanvragen

U kunt geen aanvraag doen.

 Terug naar het overzicht

ANBI Stichting

AAI op social media

Stichting AAI op Facebook Stichting AAI op Twitter Stichting AAI op YouTube Stichting AAI op Instagram