Geef een hond met een verleden een toekomst!

Roemenie

In Roemenie leven talloze zwerfhonden, in de grote steden, bij de stations, in de dorpen, langs de doorgaande wegen. Uitgemergeld, gewond, ziek, aangereden, maar ook jong en gezond en toch al gedoemd tot een ellendig leven. Ze horen bij het straatbeeld; de meeste mensen zien ze niet eens meer….
Maar toch, in al die honden schuilt een trouwe ziel, een hunkering naar liefde en aandacht; ze geven niet op: ze blijven vertrouwen en hopen. Ook al worden ze niet gezien door het grootste deel van de bevolking, er zijn altijd mensen die zich hun lot wel aantrekken.
En juist voor deze mensen en honden zet stichting AAI zich in, met behulp van al haar trouwe donateurs! Want elk hondenleven telt, voor de dierenbeschermers daar, maar ook voor AAI.
In het dorpje Olanu, in de provincie Valcea, woont onze contactpersoon Mihaiela, die de tuin rondom haar huis heeft afgezet met een hoog hek en hier, de door haar geredde of gevonden zwerfhonden, opvangt en een veilige plek geeft. Zij heeft een groep van dertien honden in haar tuin, die hier permanent wonen omdat zij niet geschikt zijn voor adoptie in Nederland vanwege de traumatische ervaringen, opgedaan op straat. Deze honden krijgen hier liefde, aandacht en een nachthok met stro. De honden die zij van de straat redt, verblijven hier ook. Zij worden gesteriliseerd en gevaccineerd en wachten hier totdat zij naar Nederland kunnen komen.
Al jarenlang werkt AAI samen met Mihaiela.We hebben voor veel van haar honden al een liefdevol thuis in Nederland gevonden.


 

Verder werkt stichting AAI samen met een privé asiel, net buiten Boekarest. Het asiel is opgezet en wordt gerund door dierenarts Alice en haar vrijwilligers. In tegenstelling tot de gemeente-asielen (dodingsstations)) krijgen de zwerfhonden die het geluk hebben gered te worden en in dit asiel te komen een goede medische behandeling, goed voer en worden ze goed gesocialiseerd.
Stichting AAI werkt al jaren samen met dit asiel en helpt om, m.n. voor de honden met korte staartjes (een genetisch bepaalde eigenschap van veel Roemeense honden), die nauwelijks kans op adoptie maken, een ‘gouden mandje’ in Nederland te vinden.
Deze samenwerking is voor onze contactpersonen erg belangrijk. Het is hun stimulans om in een soms zo uitzichtloze situatie, toch door te blijven gaan en al die honden die zij kunnen redden, ook te daadwerkelijk te helpen aan een beter leven.


ANBI Stichting

AAI op social media

Stichting AAI op Facebook Stichting AAI op Twitter Stichting AAI op YouTube Stichting AAI op Instagram