Joshua

Locatie Nederland (Hilversum)

Deze lieve hond werd in een dorp achtergelaten. Aan zijn vacht was te zien dat hij een halsband had gedragen, dus mogelijk heeft hij ook langere tijd in een huis gewoond.
In het dorp zocht hij voortdurend naar eten, maar werd steeds weggejaagd en soms zelfs geslagen. Een dierenvriend heeft Joshua gered en naar een particulier asieltje gebracht.

Sinds een paar weken is Joshua bij een opvanggezin in Nederland. Daar is zijn gedrag geëvalueerd.

Joshua is een enthousiaste, vriendelijke hond die erg aan mensen hecht. Buiten wil hij graag iedereen begroeten. Wat hij nog moet leren is daarbij niet zomaar tegen mensen op te springen. Binnen is hij aanhankelijk en houdt hij van knuffelen. Hij geniet heel erg van aaien en een borstelbeurt.

Om in huis een tevreden, rustige hond te zijn heeft hij veel beweging nodig. Hij houdt er van met andere honden te spelen, maar is soms wat lomp in zijn spel. Dat wordt niet door alle honden gewaardeerd. Tijdens wandelingen gaat hij graag het water in.

In het opvanggezin leert hij naar commando’s te luisteren en dat gaat al behoorlijk goed: hij komt bijna altijd meteen terug als hij wordt geroepen. Hij leert netjes aan de lijn te lopen en naast de fiets te lopen.

Joshua is nog niet gewend alleen te zijn, dat moet stapsgewijs worden opgebouwd.

We zoeken voor Joshua liefdevolle, ervaren baasjes die grenzen durven te stellen en hem rustig kunnen leren wat wel en niet mag.
Joshua is dol op kinderen, maar door zijn enthousiasme is een gezin met kinderen onder de twaalf jaar niet geschikt voor hem. Voor oudere kinderen die weten hoe ze met een hond om moeten gaan kan hij een leuk maatje zijn.
Belangrijk voor deze hond is dat hij baasjes krijgt die het leuk vinden om vaak en lang met hem naar buiten te gaan zodat hij voldoende lichaamsbeweging krijgt.

Joshua weegt op dit moment ongeveer 23 kilo. Hij is gevaccineerd, gechipt en gecastreerd.
Bloedtesten hebben uitgewezen dat hij geen ziektes onder de leden heeft.