Geef een hond met een verleden een toekomst!

Afscheid Laila

Datum : 06-05-2024

Onze buurvrouw Cora attendeerde ons in 2013 op de website van stichting AAI. Cora ving regelmatig honden op van deze stichting en zorgde er voor tot ze definitief bij een gezin geplaatst konden worden. We hadden haar laten weten dat we er ook over dachten een hond op te nemen in ons gezin. Op een zeker moment kwam ze naar ons toe: “jullie moeten nu op de site gaan kijken want er is een heel nestje gevonden met moeder in Turkije” Dus wij kijken en we waren meteen verkocht!

Laila was ongeveer een half jaar toen we haar van Schiphol haalden en we waren op slag verliefd, wat voelde dat goed! Ze liep meteen goed aan de lijn en deed haar plasje keurig in het gras. Op de hondentraining leerde ze wachten en de gebruikelijke commando’s, maar ze bleef een eigenwijs hondje. Laila ging bijna overal mee naar toe, ze vond het ook leuk om nieuwe routes te verkennen, lekker rennen op het strand of in het bos vond ze heerlijk en wij ook. Ze ging ook mee op vakantie en had in onze caravan haar vaste plekje. Ze hield heel erg van eten en niet iedereen was bestand tegen haar gebedel. Als je het kaasmes uit de la pakte kwam ze al aangerend! Laila was ook vaak lui, kon languit in de zon liggen en heel langzaam uit haar mand komen als we met haar uit wilden. Ze leek weleens te zeggen: “Moeten we nu alwéér?”

De laatste 2 jaar van haar leven had Laila de ziekte van Addison, wat betekende dat ze 2x per dag medicijnen moest innemen. Ze deed het hier heel goed op. We dachten dat ze nog zeker een paar jaar zou leven. Helaas is dat niet gelukt. Op 3 maart kreeg ze een bloeding van het maagdarmkanaal en was ze niet meer te redden. We missen haar ontzettend. We hebben wel een hele mooie tijd met haar gehad en zijn dankbaar dat ze ons maatje is geweest.    

Liesbeth Koopmans Terug naar het overzicht

ANBI Stichting

AAI op social media

Stichting AAI op Facebook Stichting AAI op Twitter Stichting AAI op YouTube Stichting AAI op Instagram