Duke

Hoogte Middel (35-55 cm)
Locatie In buitenland

Duke was eigendom van een jager die hem slecht behandelde: hij legde hem aan een ketting met als enige bescherming een armzalig hok met een golfplaten dak. De maaltijden bestonden uit oud brood.
Een vrijwilliger ging regelmatig langs om Duke hondenvoer te geven en aandacht. Het is haar gelukt de jager ervan te overtuigen dat hij beter afstand kon doen van Duke en zo belandde de verwaarloosde hond bij haar thuis.

Duke is een heel lieve hond. Hij houdt van mensen, kinderen, andere honden en zelfs van katten. Alleen voor grote honden is hij bang.

Bij de vrijwilliger thuis heeft hij geleerd een huishond te zijn. Hij is zindelijk en loopt netjes aan de lijn.

Hij is een enthousiaste, energieke hond die veel beweging nodig heeft. We zoeken daarom mensen met wandelschoenen en voldoende tijd om Duke verder te begeleiden.
Duke is niet geschikt voor het leven op een bovenwoning of in een stad.

Op dit moment weegt Duke 18 kilo. Daar mag best wat bij. Hij is gevaccineerd, gecastreerd, gechipt en getest op ziekten.