Geef een hond met een verleden een toekomst!

Moti & Tommy

Status Financieel geadopteerd!
Geslacht Reu
Ras Kruising
Hoogte Middel (35-55 cm)
Leeftijd Volwassen (11 jaar)
Locatie In buitenland (Goa, India)
Prijs 300,00
(inclusief 1 jaar donateurschap)
 Terug naar het overzicht

Informatie

Achtergrond:
Tommy en Moti zijn twee broers die als drie weken oude pup verkocht werden als retrievers. Toen ze ongeveer vier maanden oud waren, werden ze permanent aan de ketting gelegd, vlak naast het open riool waar het toilet geleegd werd. De ketting was zo kort dat toen zij groeiden, ze niet meer in staat waren om rechtop te staan.

Toen Moti en Tommy ongeveer drie jaar oud waren, tegen het einde van de moesson in 2016, waren ze ondervoed en zo zwak dat de maden aan hun poten begonnen te eten. De familie waar deze honden van waren, waren bang dat ze met twee dode honden achter zouden blijven. Daarom werden ze gedumpt bij de opvang in Goa, India, waar ze nu nog steeds verblijven. Beiden hebben ernstig vergroeide poten omdat ze als pup 24/7 aan een veel te korte ketting lagen. 

Karakter:
In het begin waren beide honden erg bang, ze krompen in elkaar als iemand ze probeerde aan te raken. Dit was een duidelijk signaal dat ze slecht behandeld zijn in het verleden. Hun poten genazen snel, maar mentaal kostte het een lange tijd voor Moti en Tommy om te herstellen. Ook al zijn ze nog altijd op hun hoede, ze vinden aandacht van mensen nu ook leuk. Helaas zijn de achterpoten van Tommy en de voorpoten van Moti voor altijd misvormd. Zij zijn nu oud, Tommy is blind en Moti heeft nauwelijks haar. Maar zij lijken nog steeds erg tevreden en genieten van een rustige oude dag.

Wilt u het baasje op afstand worden van deze twee heren!


Aanvragen


 Terug naar het overzicht

ANBI Stichting

AAI op social media

Stichting AAI op Facebook Stichting AAI op Twitter Stichting AAI op YouTube Stichting AAI op Instagram