Geef een hond met een verleden een toekomst!

Pocho

Status Financieel geadopteerd!
Geslacht Reu
Ras Berghond kruising
Hoogte Zeer groot (65 cm en groter)
Leeftijd Senior (9 jaar)
Locatie In buitenland (Napels, Italië)
Prijs 150,00
 Terug naar het overzicht

Informatie

Herkomst:
Pocho is een negenjarige Maremmen Berghond uit de omgeving van Napels.
Als pup werd hij geadopteerd door een jonge man waar hij een hechte band mee had. Toen de man na een paar jaar verhuisde, liet hij Pocho gewoon achter op de kleine binnenplaats van de winkel waar de man werkte. De overige werknemers kregen medelijden en brachten drie jaar lang restjes eten voor Pocho mee.
Voor Pocho was dit een eenzaam bestaan. Hij raakte depressief en kreeg ook nog eens een zeer pijnlijke oorontsteking. Daar moest wat aan gedaan worden, maar Pocho was ondertussen zo wantrouwend naar mensen geworden dat hij niet benaderbaar was.
Onze contactpersoon in Napels hoorde van Pocho en probeerde hem ergens onder te brengen, want anders zou de hond eindigen in het lokale asiel, een vreselijke plek voor honden. Een organisatie in het uiterste noorden van Europa zegde toe een plek voor Pocho te hebben, Pocho kon toen gered worden. Dat ging niet gemakkelijk, hij vertrouwt mensen totaal niet en gedroeg zich agressief tijdens zijn redding.
Met behulp van een gedragstherapeut kon Pocho gemuilkorfd worden en werd hij vervoerd naar een privé kennel.
Zijn oorinfectie is ondertussen gelukkig helemaal genezen.
Toen Pocho eindelijk zo ver was om af te reizen naar het uiterste noorden van Europa, trok de organisatie zich om onduidelijke redenen terug. Een slag voor iedereen die zo met Pocho in de weer geweest was.
Het ziet er naar uit dat hij zijn verdere leven in de privé kennel zal moeten blijven.
De mensen om Pocho heen geven de moed niet op en blijven hem helpen om zijn kwaliteit van leven te verbeteren. Op dit moment wordt er hard aan gewerkt om hem te socialiseren met honden zodat hij misschien een maatje kan krijgen en niet meer alleen op het veldje hoeft te struinen waar hij een aantal uren per dag doorbrengt.

Karakter:
Pocho is een mooie hond en binnen in hem schuilt een lieve hond met een goed karakter. Maar het vertrouwen in de mensen is hij kwijt; de langdurige eenzaamheid heeft zijn tol geëist.
Hij kan dus niet geadopteerd worden. Het zou daarom fijn zijn als iemand hem op afstand financieel zou kunnen ondersteunen.


Foto's


Aanvragen


 Terug naar het overzicht

ANBI Stichting

AAI op social media

Stichting AAI op Facebook Stichting AAI op Twitter Stichting AAI op YouTube Stichting AAI op Instagram