Geef een hond met een verleden een toekomst!

Kommeni ouritsa

Status Nieuw
Geslacht Teef
Ras Kruising
Hoogte Middel (35-55 cm)
Leeftijd Volwassen (10 jaar)
Locatie In buitenland (Chios, Griekenland)
Prijs 150,00
(inclusief 1 jaar donateurschap)
 Terug naar het overzicht

Informatie

Herkomst

In 2014 werd Kommeni ouritsa als pupje van een half jaar samen met haar broertje en zusje zwaar verwaarloosd aangetroffen in een leegstaande woning. De hondjes waren ernstig getraumatiseerd en extreem bang. Het lukte om het broertje en zusje te vangen, maar Kommeni ouritsa was te bang. Na een week lukte het vangen gelukkig toch en is ze naar de dierenarts gebracht. Ze had een pijnlijke achterpoot en een gebroken staart. Waarschijnlijk had ze een auto-ongeluk gehad.
De staart is gedeeltelijk geamputeerd en zo kreeg Kommeni ouritsa haar naam: afgesneden staart. Haar roepnaam is Komo.
Komo en haar broertje en zusje zijn in het asiel op Chios opgevangen.

Na een paar maanden waren haar broertje en zusje zodanig gesocialiseerd dat ze geadopteerd zijn. Komo bleef extreem bang. Na 6(!) jaar is ze geadopteerd door een gezin op Chios. Ze ontsnapte echter na een paar dagen al en nadat ze gevangen was is ze naar het asiel teruggebracht en heeft er nooit weer iemand belangstelling voor haar gehad.
 
Karakter

Sinds een aantal maanden woont er een beheerder bij de shelter. Zij trok zich het lot van Komo erg aan. Met veel aandacht en therapie is het na een paar maand gelukt om Komo zich een beetje gelukkiger te laten voelen. Ze trilt niet meer, ze komt af en toe uit haar mand, blaft(!) en maakte zelfs een paar hondenvrienden. Haar angst blijft echter groot en ze blijft extreem bang voor vreemde mensen. Daarmee is de kans op adoptie nihil.
 
Het zou heel fijn zijn als iemand Komo financieel wil adopteren, zodat ze de laatste jaren van haar leventje in rust en op haar eigen manier in de shelter kan blijven doorbrengen. 


Foto's


Aanvragen


 Terug naar het overzicht

ANBI Stichting

AAI op social media

Stichting AAI op Facebook Stichting AAI op Twitter Stichting AAI op YouTube Stichting AAI op Instagram